1: kom and the typewriter: keburukan ditutup keburukan = keburuburukan

15.8.11

keburukan ditutup keburukan = keburuburukan

   
aku secara tak sengaja terlibat secare x lgsung dalam kes member aku..
point utamanye mcm ni...nak tutup keburukan dengan keburukan
let say, die x hepi sbb die duk brjauhan ngn org tersayang
so basically die ni org yg kurg kasih sayang
tapi die nk topup kasih sayang itu dgn mgharap kasih syg drpd org lain..
alasannye sebab aku nk jd mcm org lain jugak..
aku nk tgk wayang same2 ngn bf, aku nk mkn mcD di bawah pohon jambu same2..
aku nk fotosyoot same2 ngn die pegang payung kaler pelangi n aku bwk gerek tua jalan2
so at last, dgn mgharap kasih sayang org lain a.k.a memasang skandal memakan diri..
ekceli bkn masalah kantoi or xkantoi..
aku xprnah kisah kalau diorang kantoi sebab tu dah jd pesyen umat akhir zaman dah..
even kes cerai psgn yg dh kawin 30 taun pun dah banyak skang ni..
but untuk yg brcouple dan berniat nak couple sekarang ni, hindar2kanlah...
sebab takut bile dah terbuat sekali, akan jd dua kali, dan akan jd tiga kali
dan akhirnye jadilah sebati dan jadi sifat...sifat? klu org ckp ish cukup sifat budak nih,
lubang idung cukup dua, kaki cukup dua, pusat cukup ade satu..
maksudnye dah menjadi sesuatu yang ade pd seseorang tu..
dan makin menjadi2 lah umat akhir zaman ini dengan kehancuran dalam perkahwinan..
mcm aku prnh ckp, cinta kat prmpuan atau lelaki ni ibarat
segelas air
antara nak minum sekaligus sebab terlalu sedap
atau nak minum slow supaya lambat habis dan kelazatan itu berterusan..
dan aku pernah trdgr motivasi dr fadzilah kamtumi ckp
lelaki kat mlysia ni klu diberi peluang utk brkawin semula
adakah die akan pilih isteri die skang...95% jwb tak...
huhuhu sedih kan..trkena btg hidung aku...tp prmpuan sebaliknye...
tp bkn 100% salah lelaki okey..
byknye dtg jugak dr prmpuan...iaitu layanan isteri kpd suami..
merendah2kan suami pd org lain even mak sendiri pun tak barakah tau!
ni kes utk yg dah brkahwin ye..
utk brcouple, xde dlm rekod islamic..
ingatlah,
cinta pd dahi licin, masuk umur 35 dahi dah kedut
cinta pada yang gagah, umur 40 dah pancit
cinta pada bodi mantap, umur 40an jugak dh menopous
cinta pada lelaki hensem berduit, skali eksiden je duit melayang muke berparut
cinta pada bangladesh, mamat pakistan lg hensem rasenye
sekian...


ps : prcintaan kerana Allah, agama dan rasul jugak yg brkekalan...

24 comments:

fiq. said...

hurm topik ni sedang berlegar2 dalam family aku..
kesannya:anak-anak le kalau yang buat hal dah kawen kan...

kene pikir la dunia ni sementara, asyik nak sedap, seronok je... selfish

cik chinta said...

betol la, tetibe je skg org tua anak2 da umo 30an, tetibe mak bapak cerai. pelik. hmmm

bighagenjo said...

:), hmm nice. cara ko berpikir rasional n matang. lelaki sekarang jarang nak pikir mcm ni. huhu.. gud2. papepon, aku setuju..

Bulan said...

wahh update jua komkom yea :)

semestinye cinta pada Allah dan Rasul berbalas :)

akiN aMar said...

nice entry...
yup2!!sgt setuju...
that why akin still single sampai skunk..hee;D
dlm mencari yg sempurna tu, kdng2 kte xsedar yg sbenanya kte pun xsempurna mana...
carilah yg benar2 ikhlas... insyaAllah itu yg berkekalan...

apa2 pun jodoh pertemuan semua di tangan Allah. ^^

SoLy SoLicious said...

depa buat macam perkahwinan tu perkara main-main pulak...xoxoxxo

Chuu Muqhlis said...

tu lah.. bercinta jgn nak sakan sangat

Bob Merley said...

cinta pada yang awesome, umor 35 dah hampeh. haahaha

|| A r a W a n i || said...

Sebab tuh slalu jek buat sy berfikir, macam xworth cinta pada sum1.
Best ke? Xbest langsung!
Kapel, tba2 rsa bodoh.

Eh, sy tulis apa nih?
Bye!

waalllaa! said...

cinta pada Allah jugak yang abadi selama2nya.. dia la yang maha memberi segala nikmat kat dunia nie.. dialah pendengar yang paling setia.. yang mengampun dosa2 dan kesilapan hambanya..yang memberi bila kita meminta.. aduhh.. touching sungguh bace entry ni..

padle said...

sangat mendalam entri ko yang ni kom...salam ramadhan!

marina anakcikbob said...

betul ke 95% lelaki malaysia cakap camtu?
sedihnya.. :((

lavender harum wangi said...

member kau lelaki ke perempuan?
macam mana kau boleh terlibat?
kau ke yg jadi watak skandal tu?
keh keh keh~ selamat berpuasa squidward :)

FARAH IZWANI RAMLI said...

nak minom air fresh oren slow bulan puasa ni. hehe. :)

Encik Luncai said...

bagus entri ni.. yang penting cintai yang Maha Esa

beautyinsilence said...

btl ke 95% lelaki kate cmtu?hopely,my hubby x t'golong dlm 95% tu.ehe.

tat!n said...

wahhh tetibe cerita ko tentang cinta giteww..hihihih..

Hanis MY said...

sukanya entri ni semoga berjumpa jodoh yg terbaik..ayat tak menahan cinta pd bangla tu haha...

penyejuk hati said...

Hye kamal..dah kawen jgn lupa jemput..:)

Sr. Maryam Fatanah said...

suka ayat yg last skali tu: percintaan kerana Allah, agama dan rasul jugak yg berkekalan..its true !

.Dilla Nur. said...

=)
tazkirah... hehehe

cintatulip said...

:'( dulu sy sgt bodoh.. tp sy dh brubah.. hope x buat jahat lama.. ;)

Chuu Muqhlis said...

abg kamal lamenye x hapdate, bizi eh

blogyhouse said...

penat lah cari cinta....cinta kat diri seniri suda la...takyah nk pening2 kepala

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...