1: kom and the typewriter: aku ade burung..korang ade??

26.2.11

aku ade burung..korang ade??

harinihujan, sumebendebuattakjadikecualitidojemenjadi2..peningbace?hahaakudacakapbelogakuxbestpunbace! ni pun bru blk dr men futsal...kali terakhir maybe

owh ni nk cite psl smlm..smlm aku diinterview oleh majalah nuri..alaa...yg time drjah 1 2 3 kite duk bace blkg klas tu..weh aku kene intrview weh! eksaited gile!! ni la isi intrview tu

nuri : assalamualaikum der
aku : ehh!! burung bleh bg salam! eksaited eksaited! ang burung kakak tua ka nih?

nuri : loqlaq sungguh hang ni
...........

nuri : nk tnye psl blog n kontes kau neh! apsl ko main kopipes je komen kat blog peserta? kerek giler der~ ce cite ce cite
aku : ko burung ko ape tau? aku bz ngn final projek aku la der..eh rung..apepun sori sbb aku main kopipes je komen kat entry kontes korang~ haha malas gile aku! 

nuri : ape yg best brlaku dlm hidup ko sbgai manusia kebelakangan ni?
aku : mggu2 lpas aku bru je abes exam, final + repeat..alhamdulillah sume lepas..mggu dpn plak aku ade final projek nye final presentation, tu yg aku jrg bw *bau wangi* ko burung ape ko tau?

nuri : camne ko nk judge gmbr2 peserta tu nt der?
aku : aku akn judge gmbr korang dgn  3 4 org lg judges, karpal singh, karam singh walia dan kawan2 singh nye, supaye x bias dan terbias cintaku..ko burung ape ko tau?

nuri : adiah ko dh bli ke? igt best la bg adiah cmtu?
aku : aku potong kau kang burung..apepun adiah aku otw bli, yg patung2 tu aku bli lain, yg aku punye dh kotoq hagham dah haha..aku sj je kasi adiah cmtu..ke ok klu aku tarik blk kasi adiah topup 2hinggit je ok?hahaha..ko burung ape ko tau?

nuri : bile ko nk umumkan pemenang nt dan macam mane?
aku : pemenang akn diupdate ikut turutan top 100th ---> top 50 ---> winners! surprise gile! haha..tp bile tu xtaula lg..smggu mungkin?...ko burung ape ko tau?

nuri : ...................
aku : aku lapar *aku menjeling manje ke arah burung*

nuri : ko sj kan buat contest nk cari follower eh? eleh..burung pun nk folo ah~
aku : *terkesima* lps kontes, xnk folo aku blk pun xpe..aku sbnaqnye xtau pun nk cara buat kontes..eksaited sgt la kunun..sume on d spot, tarikh pun aku bape kali tukaq lps menerima pndgn orang lain ...ko burung ape ko tau?ni emosi manusia ni..jgn main2!  *rs brsalah ni org folo belog aku yg xde ape pun sbnaqnya huhuk*

nuri : aku burung aku tau la! menyesal aku intrview ko...chisdel sungguh!
 *burung terbang sambil meninggalkan najis putih di bahuku*
aku : ade aku kisah?aku pun ade burung la!
*aku pun melastik burung itu jatuh ke tanah*

itulah kisah aku diinterview burung yg xberperikeburungan....pendek je sbb aku xreti bhs burung..oleh sebab burung injured, xdpt kuar mjlah nuri trsebut...sedih.....
apepun, entry ni utk mberitahu ape yg aku tahu yg korang x tahu menahu pun ape yg aku tahu! tahu tak! auww nyah ganas~
**ini bukan burung aku, kau atau dia**

57 comments:

.sweet-ants. said...

ahah ni cte betoi ke nipu? cam nipu jer... xde nye laa org nk unfollow kalau dah follow.kijam namenyer

cik ayin said...

burung ape???hahahaha

naqiah said...

:)................................................................................................................................nothing 2 say.. but......

Mitsuo said...

burung murai! LOL

Encik Luncai said...

bro..aku dah unfollow..whaakahkah..:P

Dilla Nur said...

tahu laa~ ;p

syafeeqa said...

-_______-''


ada ada j lahh bro kom nieyhhh.

aishhhh.haha

najwa napatah said...

knapa last ayt msti ad kau burung apa kau tau.huh.lu slalu wt klakar la der.gelak jatuh krusi okeyy!

blog ni best!yeahhhhh.1 juta org pjuk untk unfollow pon,,najwa x kn unfollow.2 juta x jamin ah bro.hehehehe

kamarukom said...

semutmanis> kekeke tipu je..mane kene intebiu pun

ayin>burung pe ayin?hahaha

naqiah>but???butt??butto?buttoc?buttoc...kehkehkeh

mitsuo>nuri la~hahaha

luncai> hahaha ko mmg kijaammm

dilla> tahu ape dilla? kucem main jauh2..ni entry burung ;p

peeqa> nak pipi kau! hahahaha

najwa>jgnla jatuh kerusi tu..dr najwa apatah jd najwa patah2 kang hahaha

idAti mALek said...

hahaha...adeih..ape la awak ni.

org folo awk sbb blog awk mmg best pun~~ :)

RaraTan said...

wah,, gempak itu burung. goleng2 buad makan sodap neh. lalala~

nub said...

burung hang awek suka dak?

gahhaha

Bulan said...

tang folo molo tue.da adat pas sy wat kontest ramai je yg unfollow pastue.huhu x kisah pn..

zee ong said...

burung ape?? burung punaiiii XD
tingat iklan petronas. woot woot!
hahahah XDD kitewww foloewwkamuwwsebabbkitewwsukewwleww
:) hahahahahah XDD sengal tak?sengal tak? ehh, sy tak srtakan pic ori. leh accept ke? haha.apek pun sengal nk masuk jgks! jgn pilih dia. jahat tak?haha.

z@!m said...

aritu sape alih beskal aku ltak bwh wayar letrik tepi surau tu? kne berak ngn burung kaw2 xde adab lgsg.. haha

kay_are said...

bile mase lak burung leh bercakap?? @.@

ADfeez said...

suka kan main ngan burung... hahahahahah :P

sarah abadan said...

jom kite pakat unfollow bro kamal jom! ngiahaha~~

xde la...memaen je...jgn mare aaa~ XD

Applepinkcomeyy said...

abg bear, kerek burung tuh, haha :D

LORD ZARA 札拉 said...

Choi!

Ayat ni tak boleh blah >>> "aku : ade aku kisah?aku pun ade burung la!"

Ha ha ha.

princess laila said...

hurm. da superb da contest nih~
kalo ad y mngata tuh. biasalah. mulut org. bukn mulut burung! n kua kan je ayt 'ade aku kesah' awk tuha..huhu~

tbaek lah!

mne a blogger best y kate blog dy best! ;p

padle said...

pergh..sgt bz rupenye incik kom ni..
patot la jarang bw...

cik ciput said...

hoi2 encik kom! boleh la pulak cakap dgn burung kan..

**kreatif la weh, dlm perbualan ada penerangan psl kontes..haha..like berjuta kali! :D

FariehanIbrahim [LBC] said...

haha! ko burung, apa ko tau. adeh! XD
comel folo uncle bkn sbb cntest tp sbb uncle besh! <---bodek lagi. haha! ;pp

papepn, gud luck disana.
nk abes dh kn. chayok2! ^^

Khairul Antasha said...

hehehe..ko burung ape ko tau..hehehehe...

selamat maju jaya la utk final projek tu.. :)

cik chinta said...

salam..hahah...da ble wat filem..ko burung..ape ko tau..

fiz mr.beloved said...

xleh blah dgn tajuk entry..aku pun ade weeiii...kahkah

eRza farEeha said...

nk kne interbiu ng burung jugak!!!

marina anakcikbob said...

burung o burung betul la...

fiqkbe said...

bising btul burung tu. hehe..

cpt la kuar result!! x sabar ni =D

fairuz alwani said...

hahahaha. burung sapa la tu. pandai btul berkata-kata.

misSbLurRy said...

lempang je sedas 2 burung tue

Nida said...

As-salam..

Teringat tentang iklan..

burung apa???
burung apa????
burung apa??????

a's said...

hahahaha,boleh pulak cakap bahasa burung kan? feeling mcm Nabi Sulaiman ke?

anyway,I know what you know that you think we don't know that we know about that.hah,nk challenge cakap cmni,sila jumpa lecturer foreigner I,he is good at manipulator.LOL

che'ila said...

fuh fuh..mintaklah menang..hehe.
btw,thanks follow sy,pelik jugak..asal penganjur kontest lak g follow blog peserta kontes..hehe.

lavender harum wangi said...

kah kah kah~ bila burung dan squidward berbicara~ :D

kamarukom said...

idati>ceh...xdak maknaanyaa hahak
rara>makan je kau eh..bile nk gemuk?;p
nub>burung aku awek hang pun suka pa hahaha
bulan>hehe nnt kite tgk ye..bulan unfollow siap kau!
zee>hehe tau xpe..ok2 dh tgk daa :)
apek>ko mmg trget kene berak
kayR>haaa yg tu kite xtau hahak
AD>hahahak..jgn main lame2 ye.nnt muntah haha
sarah>jommmm!!! kite tikam ghimau!!
apple>seb bek cik epal hajar xkerek hahak
zaRa>hehehe mmg xboley~
sape2 mulut burung gua pancung nt hahak
padle>hehe tula..bz la ni..sgt2
cikciput>sume binatang pun boleh.trmasuk la siput haha
comel>haaa!! burung comel! haha
antasha>tenkiu senkiu menkiu!

kamarukom said...

chinta>hahaha! idea menarik! sape nk jd watak burung meh!
fiz>hahaha ko ade eh?! auuww...gggrr
erza>hahaha nak ke?hahahaha tggu sat kat serdang tu no
maria>haa btui2..burung betui..bkn main2 nih
fiqkbe>haha sape yg bising tu sbnrnye?tggu sat naa
fairuz>jom kt cari same2 siapakah burung misteri itu
blurry>dh lastik dh pun haha
nida>lps ni klu nmpk iklan tu igt la sy plak hahak
a's>makaih! i know what you know even we both dont know what we know beb! haahaa
cheila> jgnla mntak menang..mntak hadiah trus..menang xdpt adiah problem jugak tu ;p

kamarukom said...

sutun>dan bile sutun pun boleh brkata2 hahahaha

aman_arab said...

Burung Man memang wujud..sungguh aku tak tipu..

Hariz said...

haha...aku tgh try ckp ngn burung aku gak..sakit leher aku tengok...

Cik Bidadari said...

memula tu dah mcm nak percaya dah... makin lama langsung tak boleh harap.

aarghhhh.... terpedaya betul. sian burung tu.

Salfiza said...

hahaha burung pon pandai intebiu org ye...

RaraTan said...

sudah gemuk dah eh. kah3 (=

penyejuk hati said...

gud luck on ur presentation en kamal..be confident ok.! bestnye org tu dh nak balik mesia...sungguh jeles..:P

M a W a D D a H said...

burung nuri import kat mane tu smpai boleh ckp...siap mengarut lagi tue...kehkehkeh...

KUREKURE COMEL said...

owhhh....cepat2...nk tau jgk spe yg menang ni...nk tepuk tgn rmai2...hehehe

khairul hisyam said...

ingat burung ape tadi. haha.

MIZZ SUE said...

ala..tak sempat nak join..hihi..nnti wt kontest lg tau

akak ttp setia ngan blog kamu

cik bahulu oren said...

yg sbnr nk cite ada burung je kn
cess..hahhahaha

mamaaedrean said...

;p

Atigxhah Ghibwan said...

Waaa cant wait to know the result! hope im in the list xD btw, gudluck! :D

anisyafrina said...

hahahahha.. hanya mampu ketawa~

syuwai said...

hahaha

gaduh sama burung ea o.0

Hanis MY said...

kommmm...i m very d sorry...tu la u lenkali u tell me early2 at my shout or blog leh ler akak wat entri khas tau! tapi akak tahulah kompem leh wat dengan jaya jaskonyer..wahh omedetou kom dah abis blaja eah...huhu akak ni bila plak adess... tak sempat ketemu jua ya kita? moh ler jalan sendai...bila officially balik meninggalkan bumi jepang?

Amira Naddia said...

ooo..ko leh ckp dgn burung..ko sgt hebat

sophie said...

Burung tu cakap nan bahasa manusia ke kamu yg cakap cakap bahasa burung? Hehehehe

Anyway,okaylaa tu ade drop comment gak..Ade masuk contest tu,dia nyer penganjur x drop comment pun.. Tataw kita nie dah dinilai ke belum.. Lagi teruk kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...