1: kom and the typewriter: keperamahan terlampau

7.3.11

keperamahan terlampau

hari ni aku bangun awl , pukul 10. pukul 10 kat sini same dgn kul 5am dekat pakistan. kire awl la tu. aku slalu gune jam pakistan kat sini. perkara yg slalu buat aku trmenung, peramah terlebih.
yg ni mmg slalu aku terbuat bile prtama kali kenal. walaupun sekadar kawan maya. ade yg ditruskan smpai jd sahabat, slh sorg best fren aku, aku xprnah jumpe lg smpai skang.n we still keep in touch mcm dh kenal sepuluh taun..
 *ade yg jd prcintaan ehem2, yg ni korang xperlu tau lebey, aku mmg private sket bab cintan cintun ni. muke rempit mane bleh tnjuk jiwang.  yg ni msti rmai prnah jadi kan.stended la dunia intrnet. jerawat sume licin, gmbr buruk xprnah ade dlm fb, semua perfect! lagha sume nih.kite bako je kite bako! 9/10 dr survey yg dibuat, sume org ckp aku ni "seram" utk ditegur 4 da 1st time. so ade ke aku nk try approach awek depan2? xkuase nyah!
 *ade yg smpai nk kasi aku loteri rm60k la la tu jugak..yg ni jd time aku kat stsen ttwangsa otw balik ke tmerloh. mat indon approach aku borak2 cite mslh then mntak aku tlg cash out kan toto 4D 1st prize rm60k. hr tu toto xbukak n die PATI xde ic..time tu iman senipis kulit bwg je..nasib aku baik sbb aku kene balik jugak time tu.
 *apepun, sape yg aku prnah tercurah keramahan aku n dah x rase skang ni, aku mntak maaf..aku xdpt nk catch up sume org hehe. kawan realiti pun aku xterlayan inikan pulak yg dlm blog ni. aku blogger baru lg, dh ade dh yg unfollow kakakakasimmmm...keperamahan aku sampai top 100 pun dh jd top 118..nth2 winner 1st prize pun jd 3 org maybe? haha..mane la tau. yg penting, sori sbb dlm pd aku hepikan 3org pemenang, aku trpksa sakitkan hati 441 orang yg lain. my bad. serik nk buat kontes ni? ermm..pglaman...
*aku dh trminat danbo ni dr slh sorg psrta contest ni jugak*

p/s: top 50 akan kuar esok :)

64 comments:

Khairul Antasha said...

bro, ada yg keperamahan melampau smpi buat org lain musykil dgn dia..dok ber dear2 kat chatbox org..mungkin nak tunjuk mesra kot.. tp..huhuhuhu

kamarukom said...

hehe..tu ade udang disebalik kuewteow kerang tu bro hahak

tat!n said...

cepat lah kuar result weh,haha

Nida said...

inilah fitrah kehidupan.. tidak mampu menggembirakan semua orang..

cik ungu said...

ya..aku faham perasaan kau. artis macam kita ni kena ramah.



*statement mintak penerajang

kamarukom said...

tatin>apsl xjoin!dlm fb byk je gmbr cantik gggrrr...
nida>itula kan...aiyo..susah2..cmne la klu jd pm tu
ungu>hahaha..mmg nk kene penerajang tu hahaha

Bulan said...

biaso la tue jang oit.xdop kuaso nk puaskan ati semua org. pape pom jang.syabas den ucapkan k. jgn lupe den mo jugak pakcik muncett tue even tak terpilih dlm list 118 tue.ahakss

kamarukom said...

kekeke..bulan..tggl mung je sy blum kontek lg tau hehe..btw bulan pun dh sipi2 nk masuk list hr tu..huhuk my bad :(

hazari. said...

ade jugak yg unfollow trus ? wahwahwah. rilek ah, kan contest.

kamarukom said...

hahak..mungkin pasrah sgt kot..kekeke..

s.u.h.a said...

ada yg ramah sgt dan suka ckp yunk oh yunk (as sayang).

ieka darlink said...

nasib baik aku tak masuk kontes kalo tak aku dah unfollow kau.

ahaha okey aku gurau je.

aku tak kisah kalau dalam blogosphere ni orang tak ramah. sebab aku pon tak la ramah mane.

kamarukom said...

hahak...klu cmtu better nk reply cmne eh suha? eh yunk? eh suha? eh eh..

kamarukom said...

@ieka> do contact me thru fb message! i got sumthing to tell u! :)

SoLy SoLicious said...

perrgghh..3 bulan berblogging???
saya dah 2tahun pn xsmpai 200 followers..heee~

naqiah said...

:)

kamarukom said...

soly> awl2 dlu sakan blogwalking kekeke...
naqiah> senyummm...........

naqiah said...

senyum je. x perlu kata pape.. :)

kamarukom said...

yup..say nothing..but its everything... :)

naqiah said...

:')

JD Jen said...

Haha! Bagus pe ko bg peramahan ko kt org, tp kalu ko bg perumahan lg org suka kut? Kahkahkah!

kamarukom said...

hahaharamjadah..tp mcm menarik buat kontes kasi adiah rumah..rumah kucing hahaha

Hanis MY said...

ahaha jam pakistan??? akhirnyaa guna jugak comment approval, baru la kom tahu akak komen ecece ape kaitan haha...

naqiah said...

boleh dak nak like yang statement rumah kucing 2? hehehehe

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

naz takkan unfollow pnya walaupun tak masuk list top 118 tu. sbb blog kamu bgus :)

smga persahabatan d dunia maya ni akan berkekalan, janji dngn niat yg ikhlas :)

saljihitam said...

haha bagus la macam tu.

jangan jadi macam aku. macam katak bawah gelas, nampak tapi takleh buat ape ape.

hehehe.

najwa's said...

baru 3 bulan ke? haish.. (-.-')

tat!n said...

woi kamal kom! suke jek kate aku x join an.hohoholicks btol lah kau ni.klo aku x join cmne lak aku tau sal kontes ni.mesti ko tlepas pandang an an an..camni r..kecik ati..wuwu T_T

beautyinsilence said...

xkesah...kak nak sin chan jg ;p
eh...rumah kucin pun nak!!!
^_*

d_LA said...

aku kalah rilex jer..haha..dh mmg pic yg dihtr xleh lwn org lain..kene la time hakikat kan..janji sushi aku dpt..hahaharun !

p/s : aku yg x wat contest pun ade yg unfollow..xpelah, dia ikhlas la tu xnak kwn..terus trg unfollow..muehehhe

farizawr said...

kamarukumokedempot muke rempit yer? kikiki..

cik ciput said...

ala biasal la encik kom2, bukan senang nak meramahkn diri kt sume org..nk lyn sume blogger..hehe..tpi ok la persahabatan maya ni..hehe..

Encik Luncai said...

xleh ramah sgt bro..kat shoutbox ada blogger tulis syg kamoo,muahh syg,panggil abg syg..timbul kontroversi ni..tak pasal2 mak2 datin aku marah..haha

Wahida Shukeri said...

weh, aku ingt ko nk cite psl danbo tadi...aku ko lagi ok kan???

mofaizmz said...

aku tertarik dengan part rm60k tu.. brapa dia offer kalau ko tolong cash out hari tu?

Wahida Shukeri said...

peramah xsalah la...tambah kenalan lagi...kem salam aweks....haha

zee ong said...

muahhahahahhah. kenapa kamal jadi camnih tetiba. hahhaa.batal terus lah contest tu.kasi suma menangis.hakhakhak XD
disebabkan keperamahan lah saya terkenal dengan beruang oren nih. hahahaakimmmm...

MIZZ SUE said...

haha..akak ni tak peramah..pemalu sgt..tu yg xpi gathering bagai yg blogger buat tu..hehe..

akak tak join pun contest tu..huhu..jgn putus asa nnti buat lg contest ok

Dilla Nur said...

(^v*)v

sarah abadan said...

hahah btol la nyah!! nyah mmg ramah gile gelaban...tu la 1st impression mak kt nyah dulu...nyah mmg meletopzz! kalah fasha sandha nyah tau tak!!
ok yg pasal loteri tu klakar...gile ar ..gahaaha.. XD

eRza farEeha said...

pokcik!!
pokcik mmg terlbey ramah pong!!hahha..sbb tu pemes..da undi dah!!hee

cik bahulu oren said...

haharamjadah tu tukar nama bg jd haram J..glemer ckit pkcik..wekkk ;p

marina anakcikbob said...

biasa la beb..
org follow sebab nak masuk contest. tu je..
tu aku malas buat contest tu..

kamarukom said...

kakhanis>hehe trpkse buat..ade org serang kaakaka..

naqiah>ekeke boleh je..tekan like button kot2 ade kat word tu hahak

naz>huhu trharu la kamuu :'(

saljihitam> katak bwh gelas?haa boleh buat jus katak ape hahaha :p

najwa>huhuk...xtau nk komen ape

kamarukom said...

tatin>aaaa sori!! awk ade sbnrnye hehe..cmne lak sy bleh kate xde aiyo..lupe plak yg awk ltk pic beruang byk2 tu huhuk..my bad :(

beauty>hahaha sumenye nak! meh cni dtg meminang la ;p

dla>hehe sushi harun?waaa dh ade ke?hahak..tula..xpela..tu bukan syarat lps kontes pun kan ;p

fariza>yeahhh!! ex-rempit hahaha

ciput>hehe tenkiu ciput~ dats why i loike ur helmet! kakakasiimmm

kamarukom said...

luncai> hahaha ko kan byk awek lengloi~~ kekeke

wahida>yeah! ko la peminat danbo tu! memasal aku pun trminat :p sbb ko tua setaun..gune aku ko jela..we rock! hahaha

mofaiz>nthla..die kate separuh2 hahaha..seb bek la aku baik lg time tu haha

sepet>hahaha...batal kontes? kite bako je blog ni bako! bako!

mizsu>hehe mizsu~~!! tenkiu! pemalu sgt rupenye die hahak

dilla> makcik! ;p

sarah> aloo gimau..segan la nyah ckp cenggitu...gua adore lu nyah punye taik lalat..meh sket~

erza>hahaha tenkiu!! undi ade ape2 ke ni hahaha!

bahulu> hahaha ade jugak baulu! bahulu-O pun kire glemer jugak tuh haha

marina>wahh..tp belog ko pun meletup2 nyah~ ;p

naqiah said...

tudia.. jenoh nk reply!!! hahaha.. xda like button.. :(.. like org suda

sophie said...

Adat laa ada menang ada kalah. Jngn pernah serik. Okay taw contest nie.. ;)

akiN aMar said...

yela...kamal kan dah pemes skunk...heee;D
ngusik je...
alarh..buat la kontest lg!!!heee
biase la..kalah menang..adat dlm bertanding..hee;D

lavender harum wangi said...

ehem3~ nampak nya pemilik gambar danbo ada harapan nak menang.. HAHAHAHA :D

Atigxhah Ghibwan said...

cuma nak ckp HOHOHO *top50 nak kua. berdebar =_______='

FariehanIbrahim [LBC] said...

beramah mesra xpe, jgn beramas mersa sudaa! ahaks! ;pp

idAti mALek said...

kamal2..relax2...~

adat lah contest :)

beautyinsilence said...

jenuhh arr kom reply..hihi
kak nak minang tengk0rak tu blh?huahuahua...;p

kamarukom said...

naqiah>kene reply gak..xjd cite kang hahaha

sophie> hehe tenkiu sophiey~ pic awk pun sy blur nk pilih mane satu..sume2 cool!

akin>nk kene nih akin! hahaha..tgn dh ok?

lavender>amboih gune name baik nmpk..hahaa

atigxhah>hehe tggu2 esok ye :)

bdak comel> beramas mesra? hahaha..menarik tuh kakaka

idati>tula..adat turun menurun nenek moyang hahak

kak kate>hahak...mcm kene lgkah tengkorak org lain dlu je tu :p

Cik Reena Tan said...

ehh~ danbo.. like2~ :)

Nesa Wazir said...

masih terasa keramahan anda :)

x mungkin boleh puaskan hati sume org ..chill ;D

kamarukom said...

reena>hehe like jugak~

nesa>hehe org kg! mekasih yaw! chill!

nub said...

amboii..ayat ngorat adik aku ka? kahkah

Kerja Kosong said...

nice blog

LensaBurok said...

Lambatnye Hari ESOK..hahahaa

NaNaoSaKi said...

saya nk ramah tamah ngn awk boleh?? :p

Farihan said...

Muka KROMOK hati TOMOK

KUREKURE COMEL said...

ekkkk...ayat pasrah je tu...hihihi...


biasa la...lg lama berblog..lg byk pengalaman....


psl tak terlayan tu...huhuhu...
slow2 la...mana yg termampu...
hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...