1: kom and the typewriter: winners of Aku. Dia & Vintage!

13.3.11

winners of Aku. Dia & Vintage!

    

hari ni mmg sgt memeningkan
 1st sbb kecoh ngn berita tsunami, igtkn bese2 je, sape yg ade add aku kat fb boleh nmpkla aku siap rilek lg main2 buat status lawak psl tsunami ni...rupenye aku ni katak bwh tempurung jugak..8.9 beb! xprnah2 jd..kiamat kecil tu huhu...seb bek aku duk kat antara tmpt plg slmt dr gempa bumi n gunung berapi dlm jepun ni..toyama..korg mesti tgk berita kan? ya Allah..selamatknlah muslimin muslimat kat cni dan seantero dunia ni..aminn...
 2nd sbb thesis aku..
brgerak mcm siput dibelah dua!
 3rd sbb urusan nk blk msia..kontena, AP, etc etc...poning den nk urus mane 1..
and lastly sbb contest ni...perselisihan pendapat ngn judge..xde selisih pun, cume byk pendapat yg mane patut menang...nk pilih top 50 pun pening, ni plak nk pilih pemenang! gile sungguh..rabun mate aku beb..
tp xpela..adat la kan buat contest..nk plak yg masuk almost ade dslr, pndai edit, n gmbar nye huhuhu...sgt awesome-0! hrp korg xberase hati kalau xmenang or xdpt place dlm ranking ni..n fyi, aku ltk lg rmai judges utk kali ni..almost every kawan aku, aku tnye diorg adakah die patut menang or x..so terima dgn hati terbuka ok :)
1stly aku nk review gmbr utk top 10 selepas 3 pemenang-pemenang utama..

10th : dari cik Walla cool kan? yg ni mood vintage dh ade, ade cerita lama dlm gmbr ni..but somehow gmbr ni nmpk baru lg
9th: dis one rmai jugak yg suke, mungkin sbb gmbr mungkin sbb model. tp bg aku colour composition dh vintage. sejuk n tenang. tenkiu GG! gf anda mmg hot! *bkn aku ckp, juri no 4 yg ckp*
8th: yg ni menarik + happening. sawah n budak2 riang mmg buat anda terasa dh tua. dari cik Fatin
7th: yg ni awl2 aku tgk mcm bese je..tp bile aku tgk balik, mmg cool! anda kene tgk gmbr ni dgn size besar. lgpun die ni fotografer yg dh otai sbnarnye. g la brkenalan ngn lensaburok okey!

6th: owh ali !!aku mmg suke gmbr ni..budak kecik menjenguk tingkap..sape boleh teka ape bdak ni fikir? ade mood vintage n tone die pun aku suke!
5th: yg ni aku suke jugak..trkjut tgk cmne gmbr yg bese2 bleh diedit smpai jd cmni. mmg sgt power kot bab2 edit2 ni. tp rmai yg pertikaikan cerita vintage dlm gmbr ni. but still, i like dis pic. tenkiu khairul hisyam!

4th: CIXDIA ni deserve tmpt yg lg bagus sbnrnye, tp sbb mungkin edit trlebih. sbb gmbr ori pun dh cantik gegile! klu die edit kaler je pun dh cukup.ade aku dia dan vintage n trtanya2 sape awek cun ats vespa tu.mungkinkah salmah? fatimah? atau zainab? mmg mendalam kan cerita dlm gmbr ni kan?! :)
3rd: owh gmbr ni! msti korg tgk korg suke gilebabun~ care cik Hanna olah angle n kaler tone die mmg menarik! mslhnye, nk pilih antara sume gmbr yg die letak pun susah tau! gggrrrr...
2nd: gmbr ni! gmbar ni!! aku sbnrnye mmg dh mark gmbr ni..korg tgk fesyen die. tudung mak itik, baju yg style old skul, buku zaman tok kaduk yg die pegang tu, n beg besar yg die heret tu! mmg vintage nk mati! ade lg 1 gmbr die duk kat tangga..omg! yg tu pun aku suke...huhu..tenkiu atigxhah ghibwan for ur awesome pic :)
1st: Hery ni pun same..sume gmbr yg die kasi sumenye meletup kebabommm! dgn budak sorg mood hepi wif gigi rongak nye n sorg lg mood memikirkn mase depan smbil ketap gigi. dua mood brbeza dlm 1 gmbr. klu korg tgk lame2 gmbr ni, msti korg terigt kat ms kecik2 dlu. korg terigt, tp korg boleh igt x ape yg korg pikir mase kecik2 dlu? *watermark tu kecik2 dhla ye bro..hehe*

ok stop skjap..thanks kpd yg trsenarai top 10..but belum abes lg okey.tu bru top 10 selepas pemenang2 ni.
so korg jgnla trkejut beruk. klu beruk yg nk trkejut tgk gmbr2 lepas ni mungkin boleh. kakakakasiimm...

tapi sblm tu, aku nk interprame penyertaan dr mber aku yg degil aku xkasi masuk tp die masuk jugak!
sbb gmbar2 koleksi die mmg mantop!
*kaki paling bengkok belah kanan tu aku!*
tenkiu apek! tenkiu for ur sapot all dis time! nnt aku dh blah dr nippon piung2 la smpai termuntah okey! haha

for da 3rd place
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tahniah utk fazli shukor! anda mmg buat pilihan gmbr yg trbaik dgn prtaruhkan gmbr ni! "aku dia & vintage" mmg trselit dlm gmbr ni. kain batik letak kat bahu, kaler yg menarik, dibantu plak penggunaan dslr wif lens yg bokeh2 nye melampau xhengat! very da like! anda mmg fotografer power la! mmg xlari tajuk gmbr ni!

2nd place
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ye ye ye...aku tau korg mmg suke ngn gmbr ni..makesure korg click gmbr ni tgk besar2. sorg bapak, pegang anak prmpuan. sambil brgurau senda dgn anak prmpuan die dekat jeti tepi laut..aiyo korg ni..jgnla buat aku trgamam kejap..ms aku dpt gmbr ni aku dh ternganga 5 minit tau! n gmbr2 die yg lain pun sgt cool! thaniah cik nida! anda mmg deserve dis place! truskan karya anda okay :)

n for da 1st place....
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
jeng
..
..

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
jenggggg
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
jenggggggggggggggggggg
..
..
..
..
..
..
..
..
..
ooooohhhhh....tuhan....gmbr ni mmg gile aku suke! n bukan aku sj yg suke okey! sume juri pun suke! n aku bet jugak sume org yg prnah tgk gmbr pasti akan suke! anda mmg hebat LUNCAI! tahniah utk anda!
jom kite review sket..
costume :
laki wif songkok tinggi, baju t-shirt putih ala2 pagoda, kemeja petak2
the girl wif kebaya nyonya, selendang nenek, kain batik

lokasi: sawah padi or mungkin padang lalang yg ade runway tgh2 tu

plot: laki kejar prmpuan kat tgh2 sawah padi.
laki : salmah ni lari2 plak dr abg ramlee ye! meh cni nk geletek skit!
pmpuan: alaaa abg ramlee ni, tasuke la tasuke laa~~auww lariii lariii~~~
mereka berdua pun berlari2 kegirangan menikmati waktu2 terakhir sebelum ramlee bertolak ke kuala lumpur.

ok dh mengarut! apepun dis pic mmg gile buat sume org espcially juri terbukak butang baju smpai paras dada dan terbukak tersembul biji mata smbil melayan cerita dlm gmbr ni.
mcm cerita P. ramlee pun ade, mcm cerita KL menjerit pun ade, mcm cerita surti n tejo pun ade!! hahaha
omg....gmbr ni mmg buat aku...hmm...xnk la dh buat contest cmni pasni..serik! hahaha..

okla..so bg pemenang 1st, 2nd n 3rd, jgn lupe kontek aku a.s.ap thru my email gunrocksg@yahoo.com...
lets have a talk okey :) tenkiu pd yg join n tenkiu pd yg slalu tgk contest ni..mase utk blog ni brkubur balik dgn uv yg sikit blk pasni kakakakasiimmmmmmmmmmmmm~~~

73 comments:

Nesa Wazir said...

hah.nesa dah agak gmbar ni menang!mmg lawa..best of the best! :D

Nurul Aina Adnan said...

yeah gua mmg dh suka gambo juara tuh dr mula2 laie..

z@!m said...

tahniah pade smu pemenang. yg xmnang padan muke! haha *termasok aku skali*

zati embong said...

alamak!terbaiklah!sgt cantik O.o

zee ong said...

perghh!!! congrats yang menang!! siyess cun gambar luncai tu..nak terketar2 saya tengok.huhuhu..
lain kali buat lagik XDD derma sume patung yang ade kat kamu.haha.

SoLy SoLicious said...

waahhh..nice gambar pemenang!!
tahniah.. !!

amarhalim said...

congrats..

cik ciput said...

top 3 punya gambar memang best ah!suka!suka!ada nila2 vintage dalam gambar2 tu sume..tahniah kepada para pemenang..i jeles kat u olls yg menang nyahh..auww..

**thank god u r ok..phew =)

LYA m@m@ ASYA said...

mmg setuju pon winner tu.. pic tu.. ya ampun.. cun giler!! lps ni nk try gak buat pose g2.. heheheh

Izyan Lavender. said...

yeay, da agak dah gambar tu yg menang. mmg awesome gila lah. HEHE

Azam Shah said...

waa tahniahh :D

penyejuk hati said...

nice..congratz!

Encik Bedak Sejuk said...

guwa tau guwa kecundang awal...

ape2 pun kalah menang adat contest...

seyes gambar2 kat atas ni extremely AWESOME...!!!!!!!!

CONGRATS pada beliau....

SALAM 1 MALAYSIA...:)

idAti mALek said...

woah...suka!!suka!!hihi

kamarukom said...

waahhh!! rmainye yg mengikuti contest nih!! mekasih mekasih mekasihhhhh!! juta2 lemon punyaa!!!

FazliShukor said...

wahHH! no 3!!!satu penghargaan yang teraaamat la besar even xmenang.heee.thanks judges.contest ni contest yg pling best penah aku join(padahal ni 1st contest aku join,kih3),memang rase r die punye susah tu nak menang sebab ramai giler kot yang join,gmbar pon semua cantik2!!!terasa bersepah saingan yang teror2.hihih.btw THANKS again!hehee

.sweet-ants. said...

yay! sy dah teka awl2 mmg gambar tu mng punye..puas ati ;) tahniah

~Sarah Bieber~ said...

lawa gila semua . Terpegun T.T berpeluh tgk , lawaaa gilaaa XD

Tyratyra said...

saya dah separuh gila tengok semua gambar-gambar nii.

they deserve that !
gambar semuaa cunn gilaaa !

omg. :)

naqiah said...

sgt sukekan gmbar num 2!!! n luncai the best.. congrat luncai!!

eja said...

da agk dah...mse tgk top100 pon mte memg stop kt gmba ni tros!xtipu!thniah pd pmenang..

marina anakcikbob said...

hehe.. da hagak da..
ramai hantar sms pukal vote luncai ni.
hahahaa..

walaupon xmenang n xmasuk top-10,bes weh kontest ko ni..
pastu buat aku bawak bersabar..
kalao ikut aku, nak je aku kidnap ko suh kasitau sapa winner. hahaha..

nyway, congrats kepada yg menang.. esok2 buat contest lagi ek!

beautyinsilence said...

wahh~ c0ngratz utk smua pemenang.mmg da agak pic tu yg kn dpt no.1..mmg superbb!b'baloi2 ^_* nmpak nya aku jg yg menang sinchan yg menari2 tuh..huhu.

syafeeqa said...

dah hagak dah. gambar hencik luncai tuh menang. perhhhh cantek giloss kot gambar diaaa.

gambar winner no 2 pun cantek jugakk.=)

bro kamal. kang buat urh contest ag. hadiah pulakkkk.. first hadiah DSLR. kahkahkahkahhhhh.

*kang kena debik!

rj Etika said...

siyes lawa gile gambar tu. woah... *muka tergamam.

blackrosehunter said...

kom,aku rase yg 2nd place tu gmbar dia cm kt jeti sungai jep..hehehe

saljihitam said...

dah agak dah. tahniah. winkwink :D

hudhud said...

dah agak mesti dia menang ! :D

KHRLHSYM said...

"1)itu gmbaq cmna pun talak kesah jnji edit kasi nmpk vintage n oldskul n oliginal dr anda. aku ikut syarat ni edit kasi nampak vintage dan oldskul." hmmmm.

mungkin pengertian klasik kamu nak lebih kepada kemelayuan? takpela bukan nasib untuk menang.

cerita dalam gambar itu, penantian dan penceritaan? sudah pasti sampai ada kaitan dengan kesedihan di dalam hati.

tahniah kepada pemenang.

Nini Mohd said...

wahh~ macam2 aspek yer yg juri2 tgk sblm pilih pemenang. memang terbaek lah. ;)

Hanafiah said...

Salam

perghh..pagi2 giler bini gua kejut, ingatkan nak kejut solat subuh, ghupenya nak bagitau dpt no 2..hehe.. thanks to the judges and gud job to all participants...amazingly awesome!!!

to you bro..gud luck with your thesis (gua punya research pun mcm siput sedut)..hukhuk

p/s - lu betul bro..gambor tu mmg kat jeti laut

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

waarrgg... mmg smart...
terase aura kat stiap pic tu..
congrat to all la..

sarah abadan said...

waaahh sgt suke gmbr luncai tu!! puas ati la dia menang...tahniah luncai! :D

eh zaim luqman tu exschoolmate saye la

fiq. said...

tahniah kepada pemenang + penganjur yee.hikhik

Aisyah Thaqif said...

pretty one !

waalllaa! said...

ape??? en.luncai menang??? xleh jadi nie!!! hehehe..ape2 pun tahniah ler luncai ko dah menang..tapi aku pun suke sbb di review lam top 10..heheh..en.kom,nnt wat contest hadiah best2 lagi tau..hehe

cik chinta said...

1st tym tguk gamba2..memg yg dpt 1st place tu nmpk vintage..congrats la =)

MisS CikU said...

congrats kpd semua pemenang....
dh agk pic2 yg b'kenan akn menang....
xpcially pic 1st place, 2nd place n 3rd place....congrats u all....
Mr. Kom..nnt wat contest lg tau....kwaha4....

farizawr said...

top 3 MMG wajib menang
tumpang bahagiaaa...
wuuu yeyy yibaaaa! \(^_^)/

cik bahulu oren said...

gmbr cik nida dgn luncai mmg terbaek ;)
congrat's utk para pemenang

Nida said...

Salam Kamarukom..

A big thanks to the organiser and judges as well...

Congrats to the winner :)

ali said...

aih ? betol ke ni ?
ali tak percaye kuttt ! hahah .. pengsan 30 minit...

✿ milly molly ✿ said...

mmg layak menang! sgt awesome :)
congratz winner!!

LORD ZARA 札拉 said...

Yang menang 1st place tu memang terbaiklah!

Woot!

Ehem, yang aku pilih tak menang plak eh? LOL!

Encik Luncai said...

dah 13jam pemenang aku, dia dan vintage di umumkan.Aku baru bukak blog...hehe. tak sangka jadi pemenang..Biar betik kamarukom?? ko tak bergurau ala2 wakenabeb kan?? Aku tgk gambar semua cun..igt xlepas da masuk top 50..btw thanks beribu2 lemon kepada kamarukom dan juga kepada semua juri sbb pilih aku jd pemenang.. Syukur Alhamdulillah..

lavender harum wangi said...

wowowowowowowo~!!! TAHNIAH WINNERS~!!! >.<

sab said...

yeah! sab setuju dgn pic yg di pilih as a winner! huhu. terbaik!

*gf gg hot? alamak? siapakah?*
hahaha.

HATYCIKNUURUL said...

awesome!,..gile gile gile cntekkk sume gmbo,..teruje beb!,hehe,..nk g trjah la,.huhu

yaya_flanella said...

pergh sgt la. *speechless

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

akhirnya reveal jgak pemenang...congrats to all winner..

MAKCEK bukan NENEK said...

yeahh memang terbaikk gambar yang menang tuh .
ohoiii mmg vintagee gila la kan .

heheh tahniah tahniah .

Zyash said...

memang terbaekkkk!!!!tahniah kepada pemenang ok!!

bhmnani said...

Hope everything's fine in Japan.

FariehanIbrahim [LBC] said...

nk kontek kt email jgak boley tak?
lalaalaa~ ;PP

ADfeez said...

congrats kepada sume peserta... ingt.. anda sume adalah pemenang...
krana gmbr anda cantik2 belaka..

(over plak mcm contest aku ) :P

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

congrats pada yang menang !
Mereka memang layak ! :)

CouLeur de Chiqu3 said...

TAHNIAH KEPADA PEMENANG... !!

wow..mmg terpegun gak tgk gmabr dorang...

Riri Yoorin said...

tahniah luncai.. !!!

a's said...

congrats!
yg winner tu mmg dh dijangka.sbb suka jgk gmbar tu.ada cerita and expression muka pun comelll :P

Dilla Nur said...

hehehe....tekaan tepat skali... ;)

tat!n said...

yeay,luncai mng.hihi

BlueberrY CheesE said...

seriusssss suka 1st place tu!!h deserve it!cayalahhh!!memg terbaikkk! ^^

SofieyAzwa said...

Setuju dengan pemenang tu!! Siyes cantik sgt gambar tu..

Tiba2 ade lagu latar "Berlari berkejaran,seindah bunga di taman......"" Hehehhee

Cik Bidadari said...

no 2 tu lagi best. tapi apa nak buatkan.. keputusan juri adalah muktamad

wani brahim said...

nice picca...congrats to all the winners

Fara said...

puas ati..mmg gambo2 yg keudara tu menepati tema..tahniah juri profesional krn membuat pilihan yg tepat..n tahniah pd yg menang..ini ler contoh penganjur yg pro..heheh

hazari. said...

oh, tahniah. yang first memang nampak vintage die. songkok tinggi memang power lah.

✿nenek moden✿ said...

sangat2 cantik okkkkkkkkkkkk...huhu

Amira Anorah said...

ohhh..cantik doa sume gambar..mereka layak menang..;)
hehehhe...

deeya_89 said...

gambar juara tuh mmg patut menang!tahniah!

Coretan Budak Nakal (Hery) said...

wahh sy senarai top ten heh... hehehe ap thanks.. hurmmm da lm ta tgk blog la.. ni yg bersemangt blk nih huhuhu... tahniah pd yg menang :P

i am S!L4H.. said...

gile cun2 punye vintage.

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

fuyoooooooooooo~~
memang kebab0o0ommm lah! :D
congrats pemenang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...