1: kom and the typewriter: February 2011

26.2.11

aku ade burung..korang ade??

harinihujan, sumebendebuattakjadikecualitidojemenjadi2..peningbace?hahaakudacakapbelogakuxbestpunbace! ni pun bru blk dr men futsal...kali terakhir maybe

owh ni nk cite psl smlm..smlm aku diinterview oleh majalah nuri..alaa...yg time drjah 1 2 3 kite duk bace blkg klas tu..weh aku kene intrview weh! eksaited gile!! ni la isi intrview tu

nuri : assalamualaikum der
aku : ehh!! burung bleh bg salam! eksaited eksaited! ang burung kakak tua ka nih?

nuri : loqlaq sungguh hang ni
...........

nuri : nk tnye psl blog n kontes kau neh! apsl ko main kopipes je komen kat blog peserta? kerek giler der~ ce cite ce cite
aku : ko burung ko ape tau? aku bz ngn final projek aku la der..eh rung..apepun sori sbb aku main kopipes je komen kat entry kontes korang~ haha malas gile aku! 

nuri : ape yg best brlaku dlm hidup ko sbgai manusia kebelakangan ni?
aku : mggu2 lpas aku bru je abes exam, final + repeat..alhamdulillah sume lepas..mggu dpn plak aku ade final projek nye final presentation, tu yg aku jrg bw *bau wangi* ko burung ape ko tau?

nuri : camne ko nk judge gmbr2 peserta tu nt der?
aku : aku akn judge gmbr korang dgn  3 4 org lg judges, karpal singh, karam singh walia dan kawan2 singh nye, supaye x bias dan terbias cintaku..ko burung ape ko tau?

nuri : adiah ko dh bli ke? igt best la bg adiah cmtu?
aku : aku potong kau kang burung..apepun adiah aku otw bli, yg patung2 tu aku bli lain, yg aku punye dh kotoq hagham dah haha..aku sj je kasi adiah cmtu..ke ok klu aku tarik blk kasi adiah topup 2hinggit je ok?hahaha..ko burung ape ko tau?

nuri : bile ko nk umumkan pemenang nt dan macam mane?
aku : pemenang akn diupdate ikut turutan top 100th ---> top 50 ---> winners! surprise gile! haha..tp bile tu xtaula lg..smggu mungkin?...ko burung ape ko tau?

nuri : ...................
aku : aku lapar *aku menjeling manje ke arah burung*

nuri : ko sj kan buat contest nk cari follower eh? eleh..burung pun nk folo ah~
aku : *terkesima* lps kontes, xnk folo aku blk pun xpe..aku sbnaqnye xtau pun nk cara buat kontes..eksaited sgt la kunun..sume on d spot, tarikh pun aku bape kali tukaq lps menerima pndgn orang lain ...ko burung ape ko tau?ni emosi manusia ni..jgn main2!  *rs brsalah ni org folo belog aku yg xde ape pun sbnaqnya huhuk*

nuri : aku burung aku tau la! menyesal aku intrview ko...chisdel sungguh!
 *burung terbang sambil meninggalkan najis putih di bahuku*
aku : ade aku kisah?aku pun ade burung la!
*aku pun melastik burung itu jatuh ke tanah*

itulah kisah aku diinterview burung yg xberperikeburungan....pendek je sbb aku xreti bhs burung..oleh sebab burung injured, xdpt kuar mjlah nuri trsebut...sedih.....
apepun, entry ni utk mberitahu ape yg aku tahu yg korang x tahu menahu pun ape yg aku tahu! tahu tak! auww nyah ganas~
**ini bukan burung aku, kau atau dia**

Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011

      

kontest ni dh bape hari dah dlm dunia blog
bru ni dpt join 
sori ye incik luncai..labu anda okey x? kakakakasimmmm
tgk tajuk paham kan..blog paling hensem..tadak la hnsem mana blog ni
tp tuan die mmg hensem gile tapir la..tapir pun hensem lg..kire tapir gila kurang hensem la dr tuan belog ni
so kesimpulann secare matematik nye ialah , 
tapir + tuan blog ni - gila = mmg belog ni hensem nk mati la!
ngahaha bak kata nub hang mmg nk kena pukoi neh!
tp aku lg suka pkai word tabuh..hahak
aku nk tag 
bloggerawan xhnsem tp gemuk : apek
bloggerawati cun mate besor hidung mancung : naqiah


25.2.11

aku, dia & vintage photo contest

 
=====TAMAT DAAA=====






lai lai lai itu pakcik itu makcik adik kakak abg lai lai lai~
sprti yg wa cakap itu hali wa mau buat itu contest maa~~
ni contest namenye
aku, dia & vintage
**contest anda & beruang dh ade org buat**

n ini syarat nye okey~
1)itu gmbaq cmna pun talak kesah jnji edit kasi nmpk vintage n oldskul n oliginal dr anda
**ade muke sndri lg bgus, so keoriginalitian trjage**
2)letak kan skali gmbr asal   **update**
3)boleh lbih dr 1 but only da best akn di judge
**if ciplak, disqualify okey**
**contohnye**


.....
**get it?**
abes simple leh gune on9 editor mcm picnik tau!

4)buat entry psl contest ini link kan ke sini wokey ye amoi apek..*xyh copy syarat pun xpe*
5)folo ini belog...
6)letak ini banner kat lu punya sidebar pstu link kan ke entry wa ni okey <<--xreti xpela kot f(o_0)
7)post link anda kat komen bwh ni ye...
8)tag itu 3 atau lebih lu punya kawan2...
9)tamat tempoh smpai itu  25 FEB 2011 wokey...


10)gmbr boleh tukar 2kali sahaja n limit 5 keping

itu hadiah aaa smpai nombot 3
nombot 1 wa kasi ini.
.
.
**fujifilm instax mini**
**polaroid camera...hrga estimated 6000yen**

nombot 2 dan 3 lu olang boleh pilih mana2 patung dlm wa punya entry sblm ini..lu pilih bukan wa pilih..
wa pilih itu pemenang bkan sbb itu lu punye comel tp lu punya kekreatifan gmba itu okey~
cool down sbb tmpoh ms byk lg! so choose ur best pic okey!

seribu punya cerita....??

hhmmmaaaa???hmmmmm???
aku duk jenguk2 blog aku td..uhuk2...follower dh menggile..
lantas aku pun trkesima camne nk react..
eksaited ade, seram sejuk ada, bersalah pun ada
apepun sblm ni aku review 100th follower kat sini
so dis time aku nk review si budak ni plak!
seksi kan?half tu beb half tu!!!!
okey bukan


todiaa~~zoom in sket~~~
name die ieka darlink!! ni bukan darling aku ye~ darlink org lain mungkin~
so..ini la die

 alololooo kembung nye pipi kau nyah~
cucuk ngn jarum kang bru tau~
hambek kau aku curi gmbr sket2..sori ye hahaha!
apepun tenkiu jd my 1000th follower! >.<
tenkiu jugak follower2 yg lain~ akn berusaha follow sorg2! :)

21.2.11

tutorial

     
sume org dok pakat tulih pasai tutorial..
tutorial pkai shawl la, tutorial nk buat shoutbox la, tutorial header la..
utk meningkatkan traffic mungkin la kan..
laaaa ni aku nk habaq mai kat angpa suma pasai tutorial untuk.....

1st skali
tgk codes bwh ni
**
<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;}
* html #gb{position:relative;}
.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
background:url('http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/SzzN08B1K5I/AAAAAAAAA0U/QT4rY6-FhI8/s320/tabs.png') no-repeat;
**
copy paste ni kat edit html anda jadahnye anda mau buat ni?

okey sebenaqnya,aku nk kongsi tutorial utk menjadi manusia
kita duk sakan igt dunia, padahai afterlife is more endurance okay
trigt satu hadis ke ape nth yg bgtau sabar yg paling brkualiti ialah sabar pd mase dugaan tu dtg..
walaupun dugaan tu dtg dgn kelalaian kite sendiri tapi sbb ang aku kome bukanla perfect sgt pun..
yg penting sabaq no..sabaq senyum redha..
tgn yg menghayun buaian jgn disangka tidak boleh menghayun raket tenis
almost yg dtg kat aku sumenye duk cita mslh kat aku, bukannye depa nak sgt pun,tp sbb kadang tu aku korek sampai puas.mcm korek idung, mane puas korek depan2 tu je,
alang2 biaq sampai ke pangkal jari!
xpun sbb duk tgk taik lalat manis dibibir kanan ku..xpun tapak kakimu dibibirku..
ade tu siap 2 taun aku duk dengaq masalah depa..gila kan?
sonok kan klu kite jd penyumbang kpd penyelesaian masalah tu kan? nak plak bf or bff or bffghijklmnopqrstuvwxyz..yg penting, if uols got mslh, jgn cari fb, jgn cari tweeter, jgn cari blog utk lempiaskan masalah angpa,
carila tuhan..carila teman dan carila haiwan..

okla..mslh selesai..sbb aku dh lepas sume repeat paper huyeeehhhh!! hahaha...ingat! 
senyumlah anda sblm aku yg g senyumkan angpa! chill bebeh!

**senyum dak?jgn slh jantina ye, yg kiri tu betina yg kanan tu jantan**



18.2.11

selamat tinggal nippon photolog : day 1


my junior : akmal
days left : 36

14.2.11

10 falsafah


ohayogozaimasuwakearimasendeshita!
sblm blog aku berhabuk dek sawang disbbkn kebizian dikala kredit utk grad bgai telur dihujung tanduk ni
aku nk share sket beberape prkare yg aku pegang tapi selalu terlepas pandang..ingat! pegang dan pandang!
duk renggang2, jgn pegang2 okey!

tp sblm tu selingkan lagu ini dlm pembacaan anda okey haha~~

1st
sejauh mane anda pergi, is for Allah Muhammad n Islam...
yg ni paling susah nk pegang....awk?kamu?anda?kalian?pegang x? 

2nd
org kaye yg sombong bongkak adalah haprak
tp org miskin yg sombong bongkak adlh kucing kurap

3rd
study last minit xmembantu utk mase depan
tapi membantu utk exam esok harinye

**iklan**

4th
bile anda susah, jgn pikir kite yg paling susah sbb ade lg yg teramat susah..mcm mesir, thailand, palestine
dan jgn buat susah yg menyusahkn org lain..cukupla anda sorg je yg susah..susah kan?

5th
berkapel itu abstrak..
tapi klu dh jalan kepit2 peluk2 tu adalah crap

6th
jgn pndang belakang..
sbb nnt lenguh leher.............ok tidak sebenarnye..
jgn pandang belakang, sbb ayat atas ni yg anda baru bace 5saat tadi telah pun mnjadi sejarah..
igt, ketiga-tiga ayat atas ni pun dh mnjadi sejarah..so..ulang 3 ayat ats ni utk jdkan pengajaran..bukanla utk anda sesalkan membace 4 ayat atas td yg xde makne pun..
sejarah is for ur turning point okey

**iklan lagi**

7th
utamakan family anda..
gantikan pic anda dgn bf/gf buat peace manje2 or gmbar ic pakwe/makwe anda dgn gmbr keluarga anda
berbaloi utk melepaskn tension lepas gaduh dgn awek sbb die xnak topupkn kredit anda

8th
bile anda mahu kencing, truskn niat itu..
jgn tahan...yg ni aku slalu buat...ish....

9th
stay up di malam hari hanye utk pikir entry blog anda sangatla melalaikan..
xgitu?haha

10th
memberi kate perangsang teramatlah senang
tetapi utk sndiri membuat diri terangsang dengan kata2 sendiri sgtla susah..
tp melihat bnde2 terangsang...hmm...ha! klu laki tu tau la..
klu pmpuan ofkosla megaSALE!

haaa?lagu x abes lg?haaa iye2 sy tau..sy siap entry ni pun lgu ni x abes lg
lantak kau la nyah~~

**dan iklan x abes2**


12.2.11

pencarian 10 blog trcantik pilihan blogger 2011

okey nmpk x tajuk tu?haa??xnampak???mau aku tulis jawikah?jawekah? okey xlawak..
si lisapalsu nih tag aku..sori lmbt buat entry psl neh..siyesly gua bz gile!
nk bw pun xsmpat inikan plak minum kopi, jalan2 g kedai, meneran sepam dua..bz woo!

owh ni gmbr contest trsebut
so sape2 yg nk join leh la tgk sini ye~ 
okey then aku nk tag

sori aku main pikap je name korg hahaha

8.2.11

aku, papan dan batu

  
dlu abah aku prnh cerita
die skolah dlu tulis ats papan batu, tulis ats tanah,
gune kapur tulis ats papan, nk bljr punye psl, ats ape2 pun die tulis
ssh kan zaman dlu..nak plak zaman jepun
kene brdiri tegak nyanyi lgu jepun klu x kene penampar jepun, xpun minum air sabun
sesampai hujung hayat die pun die still leh hafal lagu jepun then nyanyi utk aku..
klu korg bc entry aku yg sblm ni la..
aku pun dlu suke sgt conteng dinding..plg best aku conteng dinding umah jiran aku
dah tu, trconteng plak arang di muke mak, pstu ape lg, mak aku plak la conteng kapur kat muke aku..demn
amatla brsyukur bebudak zaman skang ni..
g klas pun leh bwk laptop, psp, ipod, imac, iphone, ilapyu
iq ngn iman je xbwk hahaharunn
tulis nota sejarah pun gune ifon *ade ke?*
buat homework math ltk dlm blog pstu cikgu tanda like, interesting @ funny je *ade ke?*
bedah katak utk subjek bio rilek je gune youtube *ade ke?*
jadahnye~ tp yg penting now n 60 70 taun lps sgt la brbeza kan..korg syukur x?
..ape aku melalut daa..
sj je nk terigt dlu2 time tadika kemas cikgu ajar photoshop kat papan hitam
pstu sesaje suke edit gmbr budak pau ni
lame dh xmain fotoshopping ni..asyik fotostalking je
so hasilnye hmmmm

stended la..gune papan n batu je kan..
jgn kutuk ye..time lukis tu batu tu pecah..kayu plak patah f(x_X)

dlu time umur 4taun pun main jugak fotosyop
time tu lg la..gune kulit kayu je...hasilnye...hmmmmmm
....
stended la..kulit kayu je cik abg kakak sekelian..gmbr pun jdla mcm kayu
dah2..g skolah budak2! padia dok main cni neh! ketegaq~

**sile tambah setiap mase dlm entry ni dgn 18 tahun**

7.2.11

aku, dia & vintage DIBATALKAN

haaa gelabah gelabah gelabah
sume org tutup telinga, tutup mate, picit jerawat
ade yg trjun dr tgkat 9, ade yg maki hamun aku smpi masuk spital..
....
aku lek je kat cni minum kopi menikmati pemandangan dari tingkap, menghirup udara segar disulamkan lagu ukays disini menanti disana menunggu...aarrghhh bestnye
....
lek r der~ sak kok lu~
...
jadahnye aku nk batalkn..bkn stkt blog aku kene bakar,
malah isi rumah isi tandas aku ni sume kene rembat ngn korg nt
ini adelah penipulawakan semate2
...
mesti menyumpah korg kene prank haha..
dhla aku tgk siap posing sane sini amik gmbr tonggek sane tonggek cni auww nyah~
hehe apepun smbutan hangat n gmbar2 yg stkt ni pun sangat hangat HANGAT~ mmg impressive korg neh!
koi pun xtau nk kabo gone dh..koi pun tak ghut tgk gmbo aokseme yg superduper..
siap ter ade yg koi tgk trus fuhhhh...baler awok..papaleyh..koi pun xde gambo gitu.
gonerla koi nok pilih gambo se se te nanti..
...
ha?xpaham? haha padan muke aok seme..koi cakak temerloh kali ni..
pepandei la aok seme cari makne yg koi tulih ni ye..
koi pun kepale dh bebinor ni gamoknye..ngn pekse nye lgi, ngn projek final lg..apekejadahnye remaja zaman skrang berblogging? itu yg kome xtau **kome tmrloh ngn kome perak trbalik ye**
so sape2 yg xpandei cakak pahang or temerloh tu cari ler rodong org sane yak..
**wif billie n hani (adikbradik dua org nih, sape nk chop?) n hisyam (junior)**
**diorg kwn yg superduper**
**aku mstila yg pink nyah tu**

btw, aku nk ckp aku nk tukar tarikh tu kasi awl sket.smggu ke
tkut xsmpt nk judge gmbr yg sorg ltk 10 tu haha
keadaan sedikit sgt bz skang ni..so korg ltk jela link tu nt aku update okey~ 
ganbatte kure kusoyaro~

4.2.11

sakit kepala? andalah pengubatnye~~


woih peningnye kepale~
smnjak contestant sume kasi pic meletup2, kapla gwa pun rs nk meletup..haha
xpe2..aku rs rmai lg menunggu kat luar tu tgh shooting2 nyah2 auw kan..
xpe..mak xkesah la nyah~ edit kasi lawo ye..
smlm aku borak2 ngn mber aku then aku tnye die "ape ko rs psl vintage ni r?"
die pun jwb, dgn gaye modelnye, "kalau la aku pkai dress besar2, ade riben kat kepale,
pstu pgg kipas nyonya or payung kaler2, 
duk bersimpuh ats vespa then mamat yg bwk vespa tu pkai bju petak2 smbil lengan lipat"...
then dlm ht aku "wow! anda mmg vintage~"
yeah..dats the point, get it? mksudnye bile kite pndg gmbr tu
kite akn rs kite blk ke 1960's...or klu kite tgk ape yg ade dlm gmbr tu kite terigt zaman kecik2
tp jgnla nyah2 sekalian g amik org tgh brsalin kuar bby plak!
kunun vintage la tu trigt ms kuar dr perut mak..hek kau haha
gwa pun xdela lame sgt dlm fotografi ni..awl2 dpt camera still xtau ape yg aku nk shoot
lbih kpd trend la kunun..pelik tgk org sbb nk g midV jln2 tgk wyg pun bwk dslr..haha jadahnye.. 
n ape yg buat aku hepi tgk gmbr tu, xkesahla vintage ke potrait ke lomo ke
gune cmra hnset ke wbcam ke xpun gune cmra pki buang
yg penting ye nyah2 sekalian
dgn 1 keping gmbr ade bwk seribu drama, prmulaan, klimaks n ending..
so, lets njoy fotografi okey!


ini pun vintage jugak....jadahnye
**byk hint nih**
**sekadar gmbr hiasan je**

1.2.11

sape kate laki x boleh masak?

stlh penat study sambil menggunakan keseluruhan karbohidrat protein dan potassium,
aku mnjadi sgt lapar!
dan oleh kerane exam dh abes, wa mau qada itu suma makanan2 wa!! ggrr..
haa...rmai yg kate masak=prmpuan..itu maknenye biase...adat..resamgaram..
heyhey uols puhleassee ye~ chef wan tu laki okey~
chef kamaru ni pun lg la..maskulit lagitu auww nyah~
n hr ni menu wa ialah...
..
..
..
..
..
..
~jeng~
..
..
..
..
..
..
..
~~jengggg~~
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
~~~jenngggggg~~~
..
..
..
..
..
..
..
..
TADAAAA!
.
.
.
spagheti italiano de capriso la senorita 3 rase!
:::::::::rase sedih!      m(~_~)m
:::::::::::rase hepi!           \(^o^)/
:::::::rase marah!    (x ___X)m


tgk dr jauh dlu...hmmmmm.......

so? anda sedih? hepi? or marah?

fuwahh...mengerlip gitu kau~

nk cucuk mane satu dlu la nih f("x_0)

ini namenye tindakan menghanjeng makanan ye puan2..
..
..
..
..
..
..
..
mkn smbil layan muvie sket
..
..
..
..
..
akhirnyaaaa....
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
aku kenyaaannngggg.....
..
..
burrrpppppp....alhamdulillahh......
so? u can kol me chefkamaru plak ok! wakakaka

**beruang mkn spagheti..penemuan baru**


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...